Egel schrijft

Reacties van lezers

  1. Het doet me denken aan een wijze raad van mijn vader. “Met 90 komen we er ook.” In de tijd…

  2. Heftig, en helaas herkenbaar. Respect dat je dit deelt. Pesten is iets waar je je leven lang last van houdt.…

  3. Hallo Jurgen, helemaal mee eens. Alleen de superrijken zullen niet gemakkelijk al hun voordelen opgeven. Gelukkig zijn er ook veel…

  4. Corrie op Pauze

    Wat een mooi doel, Jürgen. Het gaat je vast iets opleveren. Ook ik heb een half jaar geleden het smartphonegebruik…

Recente blogs

Egel schrijft

Naast het verkennen van lichaamstaal en stemgebruik, speel ik graag met gesproken en geschreven taal. Mede door onze manier van digitaal communiceren en social media verschraalt, verarmt en verhard ons taalgebruik zienderogen en dat vind ik jammer.

Taal kan een rijkdom zijn, mits je het toepassen ervan ten volle weet te benutten. Het stoeien met woorden en teksten in de vorm van het schrijven van columns, blogs en verhalen helpt mij om mijn taalpalet te verruimen en mijn lenigheid in het gebruik ervan te ontwikkelen.

Vandaar ‘Egel schrijft’.

Egel Blog

In deze blog neem ik je mee op mijn reis naar een ander levensritme en een nieuwe gedragscode. Tevens ben ik begonnen met het schrijven van mijn boek onder de werktitel: ‘Hé stoplicht, spring eens op groen’, en houd ik je hier op de hoogte van de voortgang daarvan.

Direct naar de blog

#60bpm

EgelBlog

Ik ga op zoek naar het antwoord op de vraag wat er gebeurt als we meer rust in onszelf vinden, als we minder prestatiegericht worden, we onze ego’s en onze niet aflatende hunkering naar méér temmen en een tel weer echt één seconde laten duren. 60bpm, oftewel het aantal slagen van een hartslag in rust, staat symbool voor deze zoektocht.

Daarnaast is het mijns inziens hoog tijd dat we de manier waarop we met elkaar omgaan opnieuw tegen het licht houden. Ik laat me daarbij inspireren door de code van de oude Krijgers, gebaseerd op de zeven pijlers van Bushido: Integriteit, Respect, Moed, Eer, Compassie, Oprechtheid en Loyaliteit. Gekoppeld aan de zeven Krijger elementen Aarde, Water, Wind, Vuur, Hout, Metaal en Ether, en Gogyo, de natuurlijke cyclus der dingen, vormen zij de nieuwe gedragscode.

Ik ga op pad om aan beide uitdagingen vorm te geven. Middels deze blog geef ik je een inkijk in mijn verwachtingen, ervaringen, hoop, drijfveren, teleurstellingen, verbazing, frustraties en successen. Ik hoop je hiermee aan het denken te zetten en wellicht te inspireren om mijn voorbeeld te volgen.

Groet,
Jürgen

Naar de blog

#draagjegedrag

Bewustwording is de grote drijfveer achter deze Egel campagne. Wij hopen dat meer mensen zich terdege bewust worden van hun eigen gedrag en zich realiseren wat dat met anderen, onze omgeving, onze manier van samenleven en ons toekomstperspectief doet.

#draagjegedrag staat voor het nemen van verantwoordelijkheid en een halt toeroepen aan ‘de wereld draait om mij’ ego’s, levensgevaarlijke machtsspelletjes en de ‘rupsje nooit genoeg’ mentaliteit. Het gaat over kritisch in de spiegel kijken, elkaar durven aanspreken, voor elkaar opkomen en het aanpakken van grensoverschrijdend gedrag. Over verbinding, respect, acceptatie, evenwaardigheid en inclusiviteit. Maar ook over moed, het maken van gedurfde keuzes, zichtbaar zijn en zelfs tegen de stroom oproeien, ook als iemand anders dat probeert te verhinderen.

We richten ons met deze campagne op de gehele samenleving en alle werkvelden. Super als je hier als persoon of met jouw organisatie bij aan wilt haken. Laat het ons in dat geval even weten, dan helpen we je op weg en bundelen we onze krachten. welkom@egelenco.nl of 0628712579.

Het symbool van #draagjegedrag vindt zijn oorsprong in de handlijnen van de vrouw wiens afbeelding ik heb gebruikt in een post over dit onderwerp, waarbij haar handen een beschermend # schild vormen tegen ongepast gedrag.

In de Egel Blog houd ik je op de hoogte van de voortgang en mijn persoonlijke ervaringen met betrekking tot dit initiatief.