Categorieën
#draagjegedrag

Het mensje in de klok

Het mensje in de klok ontstond vanmorgen toen ik onderstaande post voorbereidde. Ik zocht naar een manier om visueel te maken hoe het aan ieder van ons is om de wijzers van de symbolische klok van ‘the Atomic Scientists’ terug te draaien. Wellicht heb je hier iets over gelezen. Kijk anders hier https://nos.nl/artikel/2319915-doomsday-clock-dichter-bij-middernacht-dan-ooit.html

De grote wijzer staat momenteel akelig dichtbij de 12, wat betekent dat een wereldwijde ramp zomaar kan gebeuren. Het mensje in de klok zet alle krachten in om de wijzer in tegengestelde richting in beweging te krijgen, zodat er weer meer ruimte ontstaat voor de klok 12 slaat.

Het mensje in de klok staat voor hoop, voor moed, daadkracht en verbondenheid. Het laat zien dat een gedragsverandering van de orde van grootte die nú nodig is, het uiterste van ons zal vragen. Aan de grote wijzer zie je dat deze buigt, het gevolg van het bundelen van onze krachten en het gaan voor een gezamenlijk doel.

Ik merk aan mezelf dat mijn gedrevenheid en vastberadenheid toeneemt als ik dit voor mezelf visualiseer en er een symbool aan koppel. Ik hoop dat het ook jou inspireert om het mensje in de klok te zijn.

Bulletin of the Atomic Scientists

de Doomsday Clock staat 100 seconden voor middernacht, wat betekent dat we, ten gevolge van menselijk gedrag, afstevenen op een wereldwijde ramp.

Dit is een bedreiging van ongekende proporties, die we op zo kort mogelijke termijn moeten zien te tackelen met een drastische en collectieve gedragsverandering. Zo’n verschuiving kan mijns inziens alleen maar slagen, als ieder van ons het eigen gedrag gaat dragen en we tegelijkertijd onze krachten bundelen om het grote geheel te beïnvloeden.

Schaar je als individu of als organisatie achter de campagne #draagjegedrag en vergroot op die manier de collectieve bewustwording en slagkracht. Roep onbehoorlijk gedrag op alle niveau’s een halt toe: van pestgedrag op scholen, machtsmisbruik binnen organisaties en relaties tot politieke sleepankers en de rupsje-nooit-genoeg mentaliteit in onszelf.

Maak je sterk voor een evenwaardige, duurzame en vredelievende manier van samenleven, teneinde het gedragstij om te buigen. Laat het ons weten als je hulp nodig hebt om de campagne in je organisatie voor het voetlicht te brengen.

#draagjegedrag; de revolutie begint bij jou.

Egel&Co

www.egelenco.nl
welkom@egelenco.nl
0628712579

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *