Categorie├źn
#draagjegedrag

Draaikonterij

Je kent ze wel, die mensen die gaan draaien zodra je ze op een fout betrapt. Terwijl iedereen aanvoelt dat hun versie van het verhaal niet klopt, proberen ze toch nog een zwengel aan de waarheid te geven, zodat het lijkt dat hen geen blaam treft.

Deze zogenaamde draaikonten slaan haken, net zoals een haas dat doet om zijn belager af te schudden. Ze verleggen de focus en belichten totaal andere kanten van het verhaal om de aandacht van zichzelf af te wenden. Wanneer ze, nadat ze zo een keer of drie een schijnbeweging hebben gemaakt, merken dat ze aan het kortste eindje gaan trekken, verschijnt plotseling het boetekleed en proberen ze met nietgemeende excuses te redden wat er te redden valt door met de ‘echte’ waarheid op de proppen te komen.

Beste draaikonten, toon eens ballen, ben integer en oprecht en ga meteen rechts in plaats van eerst drie keer links.

#draagjegedrag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *