Categorieën
#draagjegedrag

Draag het lekker zelf!

Pestkoppen, Queen Bees en Dominante Macho’s kunnen zich manifesteren dankzij de schare trouwe volgers, ondersteuners, helpers, meelopers, beschermers en bewonderaars die zij om zich heen verzamelen om hen op het schild te tillen. Hun gedrag wordt door anderen gedragen. Door deze buffer om zich heen te creëren, blijven zij buiten schot, kunnen ze hun invloedssfeer verder uitbreiden en worden ze steeds sterker, machtiger en onaantastbaarder voor de buitenwereld. Menig leraar, teamleider, politieagent en sportcoach weet hoe moeilijk het is om het ongewenste gedrag van dit soort individuen te doorbreken.

Ik richt me met dit bericht op degenen die zich blijkbaar prettig voelen als ‘onderdaan’ van deze mensen. Wat maakt dat jij je hiervoor laat misbruiken? Is het status, bescherming of vind je het wel leuk om te zien hoe anderen worden gekleineerd? Kijk vanavond eens in de spiegel en maak een keuze: blijf een slappe meeloper of toon moed en kies je eigen koers. Doe je dat laatste, dan krijg je mijn respect en maak je de samenleving een stuk mooier.

Tegen de Pestkoppen, Queen Bees en Dominante Macho’s zeg ik het volgende: ‘#draagjegedrag lekker zelf!’ Moet je eens kijken hoe snel ze dan van hun voetstuk vallen.

#draagjegedrag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *