Categorie├źn
#60bpm

Bloemen aan de brug

Zittend in tram 17 naar Amsterdam Centraal raast de drukke stad aan mij voorbij. Snerpend piepen we over een van de vele bruggen. Ik kijk naar buiten en zie hoe een aantal mensen in hun haast worden afgeremd door een vrouw die plotseling midden op de brug stil blijft staan. Enigszins van hun stuk gebracht manoeuvreren ze om de vrouw heen en kijken verstoord nog eens achterom. De vrouw is zich blijkbaar niet bewust van de opstopping die ze veroorzaakt en heeft al haar aandacht gericht op de bloembak die voor haar aan de brugreling hangt. Ze buigt zich voorover en ruikt aan de rode bloemen. Even blijft ze met gesloten ogen staan, waarna ze zich opricht en haar dag glimlachend vervolgt.

– Egel –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *